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South/Transportation Branch 

LRH-2024-00416-GBR    

 

 

NO PERMIT REQUIRED 

 

 

Mr. Corey Lynn  

600 White Oaks Blvd 

P.O. Box 940 

Bridgeport, West Virginia 26330       

 

Dear Mr. Lynn: 

 

I refer to the information received in this office on April 12, 2024, concerning the proposed 

Town of Alderson Water Treatment Plant Flood Mitigation.  You have requested the United 

States Army Corps of Engineers (Corps) review your proposal for possible Department of the 

Army (DA) permit requirements.  The overall proposed project site is located in the Town of 

Alderson, in Greenbrier County, West Virginia (latitude 37.726469 °, longitude -80.641134°). 

Your request has been assigned the following file number:  LRH-2024-00416-GBR.  Please 

reference this file number on all future correspondence related to the subject proposal.       

 

The Corps’ authority to regulate waters of the United States is based on the definitions and 

limits of jurisdiction contained in 33 CFR 328 and 33 CFR 329.  Section 404 of the Clean Water 

Act (Section 404) requires a DA permit be obtained prior to discharging dredged and/or fill 

material into waters of the United States, including wetlands.  Section 10 of the Rivers and 

Harbors Act of 1899 (Section 10) requires a DA permit be obtained in advance of any work in, 

on, over, or under a navigable water of the United States.   

 

Based on a review of the information provided, it appears that the overall project would not 

involve the discharge of dredged and/or fill material into waters of the United States or result in 

work in, on, over, or under a navigable water of the United States. As proposed, the project 
involves the relocation and replacement of the existing water treatment plant with a package 
water treatment plant on an adjacent lot that is not within the Greenbrier River floodplain. The 

proposed activity, as described in the information received in this office would not require 

authorization under the Clean Water Act, because the proposed activities would avoid regulated 

discharges of dredged and/or fill material into waters of the United States and work in, on, over, 

or under a navigable water of the United States 
 

 



 

We have determined your proposal will neither result in a discharge of dredged and/or fill 

material into Section 404 waters, nor would the proposal involve work in, on, over, or under a 

navigable water of the United States.  Therefore, no DA permit is required from this office for 

the proposed activity.  However, if this determination changes and it becomes necessary to  

perform work in, adjacent to, or under navigable waters, or to discharge dredged and/or fill 

material into waters or navigable waters of the United States, including wetlands, authorization 

from the Corps would be required.    

 

This letter does not excuse you from the obligation to obtain any other Federal, state and/or 

local authorization, if required.  You should not commence work until you receive the required 

authorizations. In addition, this letter does not grant any property rights or exclusive privileges or 

authorize any injury to the property or rights of others.  If you contemplate any changes or 

additional activities (such as attendant pipes, pumps, intakes, outfalls, etc.) from those described 

in the information received on March 12, 2024, please submit them to this office for 

authorization review prior to construction.  

 

We appreciate your concern for our nation’s aquatic resources.  If you have any questions 

concerning the above, please contact Wes Barnett of the South/Transportation Branch at (304) 

399-6905, by mail at the above address or by email at wes.barnett@usace.army.mil. 

 

Sincerely, 

 

 

 

 

Wes Barnett 

Acting Chief, South/Transportation Branch 

 

 


